Over

 

Jamille van Wijngaarden is een film- en commercialregisseur uit Amsterdam.

Tijdens haar studie aan de Nederlandse Filmacademie won haar korte film SNOW WHITE de 1e prijs op het Prix Europe Festival in Berlijn in the categorie ‘Languages through Lenses’.
Ze studeerde af als regisseur met haar film LEVENSLANG EN GELUKKIG, een komische whodunnit in een sprookjesdorp. 

Na haar studie regisseerde ze in opdracht van de Filmacademie de korte film THE WILD WILD WEST. Deze komische roadmovie geeft de kijker inzicht over de verschillende studierichtingen binnen de Filmacademie en neemt je mee in de wereld van cinema. 

In 2016 co-regisseerde ze de tragikomische Virtual Reality-film ASHES TO ASHES. Deze film werd genomineerd voor een Gouden Kalf, won de Dutch VR Award in 2017 en heeft vele wereldwijde festival-selecties gekregen, waaronder Berlinale en Cannes. 

In 2017 schreef en regisseerde Jamille de korte animatiefilm CATASTROPHE en draaide in alle Nederlandse Pathé bioscopen als voorfilm van de SPIDER-MAN: HOMECOMING. De korte film beleefde haar wereldpremière in Toronto tijdens TIFF 2017, heeft meer dan 100 internationale festival selecties en heeft inmiddels een Vimeo Staff Pick premiere gekregen.

In het kader van Kort! 2018 regisseerde ze de korte film TIENMINUTENGESPREK die haar een award opleverde voor ‘Beste regieprestatie korte film 2018’, een prijs die toegekend is door vakgenoten. 

Haar meest recente film TEEF (in het kader van de dramaserie Centraal) beleefde in november 2019 haar TV-premiere.

In de afgelopen jaren regisseerde Jamille diverse Nederlandse komedieseries als INFANTILIO, HEHOBROS 2, ZOEK DE FOUTEN en DE REGELS VAN FLOOR 3 en 4. En de jeugdserie Kamp Koekieloekie, die genomineerd is voor het Gouden Kalf voor beste dramaserie 2021. Ook regisseerde ze een deel voor SLUIPSCHUTTERS 4 en TOREN C – 7.

De komedieserie Deep Shit is sinds oktober 2021 te zien op NPO3.